Egyiptomi képek

 

Az egyiptomi képek kapcsán fontos megemlíteni, hogy gyakran azok elkészítésének módja párhuzamosan fejlődött a fazekasmunkák díszítési igényeivel. Nádból készült ecseteket, földből kinyert festékanyagot használtak. Fontos szabályrendszert alkottak, melynek kapcsán a fő elvek
szerint a férfiakat barnásvörös színben, a nőket pedig rózsaszín és barna árnyalataival ábrázolták.
A felületi ábrázolásban, - így mind a dombor, mind a síkfelület festése esetében is -, érvényes volt egy bizonyos szabályrendszer amely arra épült, hogy a lábat és az arcot, illetve a karokat is oldalnézetben jelenítették meg.
 
Érdekes ezzel szemben, hogy a test egyéb részeit (például mell, szemek, vállak, tözsek) elölnézetből ábrázolták. Az egyiptomi képek gyakran ábrázoltak hétköznapi eseményeket, jeleneteket. Később azt az irányvonalat is megfigyelhetjük, mely szerint minél jelentősebb személyről készült kép, annál inkább nagyobb méretben került megörökítésre.  

 

Nagyon érdekes még az egyiptomi képek esetében, hogy a térbeliséget úgynevezett sávos bontással igyekeztek érzékeltetni. Ezt úgy kellett érteni, hogy a közeli személyeket, tárgyakat az egyiptomi képek alsó sávjaiba tették, a távolabbi tárgyakat, személyeket, egyéb dolgokat pedig feljebb elhelyezkedő sávokba illesztették.  
 
Honlapunkon bővebb információt olvashat még az alábbiakról: 
Ókori Egyiptom, anubisz szobrok, fáraók, fáraó szobor, szfinx, szfinx macska,
Buddha és egyiptomi képek.
Tekintse meg WEBÁRUHÁZUNKAT is, ahol különleges és egyedi termékeket
kínálunk Egyiptom világából, így köztük egyiptomi képeket is!

Ha egyiptomi képek, egyiptomidiszek.hu!
 
Egyiptom, anubisz, fáraó, szfinx macska, egyiptomi dísz, dísztárgyak,
szobor, buddha kis- és nagykereskedelem az ország egész területén!
Érd.: 06/309-528-920.