Buddha

 

Buddha időszámításunk előtt 563-ban született és időszámításunk előtt 483-ban hunyt el. Eredetileg Sziddhártha királyfi volt, de Buddha néven vált ismertté a buddhizmus vallásának megalapítója.

Buddha a mai Nepál területén született, azonban 29 éves korában elhagyta családját és Buddha az igazság keresésének szentelte életét. Buddha először önsanyargatásba kezdett, azonban Buddha rádöbbent arra, hogy tudatát a fájdalom és a gyötrődés csak elhomályosítja ezért Buddha felhagyott az aszkézissal.

Fontos a mitológia szempontjából, hogy Buddha egy fügefa tövében talált rá az igazság vonatkozásában a megoldásra, így jutva el a megvilágosodáshoz. 35 éves korára vált megvilágosodottá. Életének további időszakában Buddha bejárta Indiát, terjesztette életfilozófiáját. 

Legfontosabb elvei voltak: boldogtalan az emberi élet, ha a boldogtalanság oka az emberi vágyakozás és önzés, melytől ha meg tud szabadulni az ember, akkor jut el a Nirvana állapotába. - Buddha szerint.

A buddhizmus csak később kezdett szélesebb körben terjedni, amikor is Asóka király az időszámításunk előtt 3. században felvette Buddha hitét. 

Buddha

Honlapunkon bővebb információt olvashat még az alábbiakról:

Ókori Egyiptom, egyiptomi képek, anubisz szobrok, fáraók, fáraó szobor,

szfinx és szfinx macska, Buddha. 

 

 Egyiptom, anubisz, fáraó, szfinx macska, egyiptomi dísz, dísztárgyak,
szobor, buddha kis- és nagykereskedelem az ország egész területén! Érd.: 06/309-528-920.
Minden ami Buddha, honlapunon megtalálható! Egyiptomidiszek.hu a Buddha szakértő!

Belépés a főoldalra: egyiptomi szobrok